Рекламация

Рекламация

Гаранцията и рекламацията важат при спазване на условията, описани в гаранционната Ви карта, общите условия на BUY-BG.COM и ЗЗП

Молим, при получаване на продукта да направите оглед за видими дефекти или повреди. Ако установите такива, веднага попълнете полето за обратна разписка, което ще получите от куриера. При установяване на повреда или дефект на продукта в по-късен етап, молим в най-кратък срок да ни уведомите за повредата. Това можете да направите чрез нашата онлайн форма за рекламации и гаранционно обслужване, намираща се във Вашия акаунт.

Как да изискаме Гаранционно обслужване

1. Влезте в акаунта си с Вашите е-мейл и парола.

2. След като вече сте в акаунта си, долу в ляво имате опция „Пратете запитване”.

3. От появилото се падащо меню изберете „Рекламация“.

4. Попълнете появилата се форма. Като в полето „Тема“ моля напишете „Рекламация и името на продукта“, а в полето „Съобщение“ опишете възникналите дефекти или причините, поради които искате да върнете стоката. Също така, ако е възможно представете снимков материал на съответния проблем или някакви други информационни материали, за да се запознаем с причината, поради която правите рекламация.

5. След като изпълните цялата процедура, имате възможност да следите развитието на Вашата заявка за рекламация, чрез бутона „Моите запитвания“, който се намира под бутона „Пратете запитване“.

Според ЗЗП, касaeщ електронната търговия, имате право в 14-дневен срок от покупката да върнете закупения от Вас продукт.

За да приемем Вашата рекламация, състоянието на продукта трябва да е следното:

– Опаковката на продукта трябва да е в добър търговски вид или вида, в който е получен продукта.
– Всички части и елементи от окомплектовката на продукта трябва да са налични и приложени в опаковката заедно с продукта.
– Всички, придружаващи при доставката на продукта, документи трябва да са приложени към окомплектовката за рекламация.
Също така като клиент на БАЙ-БГ Вие имате възможност да замените рекламираният от Вас продукт със стока на същата или по-висока цена.
За Ваше удобство БАЙ-БГ поема разходите по транспорта на продукта. Възстановяването на сумата заплатена от вас се извършва по законосъобразен начин след заявление от Ваша страна.